Bouwadvies

Een fysieke beperking en dan?

Het traplopen lukt niet meer, ineens zijn de slaapkamer en de badkamer niet meer bereikbaar.

Wat heeft de bewoner nodig om in zijn of haar woning te kunnen blijven wonen en functioneren? Stapsgewijs ondersteun ik de bewoner in zelfredzaamheid. Daarbij is het gezamenlijke doel altijd dat de bewoner met zo min mogelijk kosten zo optimaal mogelijk in zijn eigen woning kan blijven functioneren.

Ik heb specialistische kennis van ziektebeelden, hulpmiddelen en voorzieningen, relevante wet- en regelgeving en bouwplannen voor woningen. Ik heb alle ingrediƫnten in huis om uw gemeente een op maat gemaakt advies te geven. Ik heb al meerdere keren met mijn op maat gemaakte advies mogen bijdragen aan een positieve verandering van de directe woonomgeving van de bewoner.

Ik analyseer vooraf de situatie en verdiep mij in de mogelijkheden van de burger, daarna maak ik een afspraak om ter plaatse de woonomgeving te onderzoeken. Ik maak ter plaatse een omgevingsschets. Naar aanleiding daarvan maak ik een tekening van de huidige en de gewenste situatie. Hierbij stel ik een begroting op.

Mijn werkwijze geldt voor een gemeente, een instelling WLZ of kleinschalig wonen.

Het totaalpakket verstuur ik naar de betreffende instantie, voor de gemeente zo dat zij met deze gegevens meteen een onderbouwde beschikking kan afgeven.

Wat is mijn meerwaarde voor uw gemeente of instelling: Door mijn kennis van ziektebeelden, ergonomie, relevante wetgeving, bouw en voorzieningen kan ik een adequaat, financieel gunstig bouwadvies geven aan gemeentes en WLZ instellingen. Het advies is inclusief bouwtekening en kostenraming. Ik kan meedenken met het opstellen van een plan van eisen (PVE). Ik adviseer zowel op de korte als de langere termijn. Is een plafondsysteem wellicht uiteindelijk goedkoper van een verrijdbare tillift? Waar moeten de verschillende ruimten in een woning aan voldoen als u zich in een rolstoel verplaatst? Denk hierbij aan de draaicirkel van de rolstoel, draait de deur naar binnen of naar buiten toe open, waar in de ruimte kan ergonomisch gezien de wasbak goed geplaatst worden Ik adviseer over de inrichting van de woning. Waar moet u op letten bij de verdere inrichting; bijvoorbeeld wat voor soort vloer is mogelijk als u een tillift gebruikt; waar plaatst u stopcontacten als u in een elektrisch hoog/laag bed nodig heeft.

Graag kom ik bij u langs om te bespreken waar ik u in kan ondersteunen en adviseren.